Botox
anti aging / rimpels

Injectable-spierontspanner

mw. drs. S.J.S.M. Wijenbergh
lid van NVEG ( Nederlandse vereniging Esthetische Geneeskunde)

Voor en na foto's

Voor  | Botox na  | Botox
Klik op foto voor meer beelden

​Wat houdt de behandeling in?


Botox® (Botuline Toxine type A) van  Allergan is een injectievloeistof die overactiviteit van spieren vermindert. Al sinds 1980 wordt deze stof met groot succes gebruikt bij de behandeling van onder andere ongewenst samenknijpen van de ogen (blepharospasme). Ook rimpels in het gezicht kunnen veroorzaakt worden door overactiviteit van spieren. Denk maar aan fronsrimpels, kraaienpootjes of de horizontale lijnen op het voorhoofd. Inspuiten van Botox® zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid verdwijnen. Een kleine hoeveelheid van de stof Botox® wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied (bijvoorbeeld de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen of de kraaienpootjes). Deze injecties zijn zeer eenvoudig te plaatsen door een daartoe opgeleid arts. Ze zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos, er is geen verdoving nodig en onmiddellijk na de behandeling kunt u weer naar huis om uw normale dagelijkse bezigheden te hervatten.Welk resultaat kan u verwachten?


Uw huid zal veel gladder zijn; de hinderlijke fronsrimpels of horizontale lijnen op het voorhoofd en de kraaienpootjes zijn verdwenen. Dat bezorgt u een jeugdig en wellicht minder zorgelijk uiterlijk. Het effect van een Botox®-behandeling ziet u na 3 tot 10 dagen en houdt ongeveer 3 tot 5 maanden aan. De mate en duur van effect verschilt uiteraard enigszins van persoon tot persoon. Na deze tijd kan opnieuw behandeld worden, waarbij de behandelfrequentie over het algemeen iets afneemt.

Voor en na foto's

Voor  | Botox na  | Botox
Klik op foto voor meer beelden

Veelgestelde vragen

Zijn er ook bijwerkingen?
Al jarenlang wordt Botox® door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen toegediend. In zeer zeldzame gevallen kan een hangend ooglid (ptosis) voorkomen. Dit is echter van voorbijgaande aard (1 tot 2 weken) en hangt samen met de manier van injecteren.
Hoe weet ik of ik geschikt van voor een botox-behandeling?
Uitsluitend rimpels die door het samentrekken van onderliggende spieren worden veroorzaakt kunnen behandeld worden met Botox®. Rimpeltjes in een slapper wordende huid of door veelvuldig zonnen reageren niet op deze behandeling. Uw specialist kan u alles vertellen over de anti-rimpelbehandeling en bepalen of de Hyaluronzuurbehandeling of de Botox®-behandeling de voor u geschikte manier is om rimpels in het gelaat te verminderen

Prijzen

Prijs: € 7,50 per eenheid


klik hier voor meer prijzen

Andere behandelingen voor "rimpels"

•   Rimpelcorrectie met hyaluronzuur
•   Pearl fractional
•   Uplifting wangen en kaaklijn
•   Halsrimpels met hyaluronzuur

Afspraak

Klik hier om een afspraak te maken

Disclaimer

Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij onze behandelingen met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitvoeren zodat het maximale resultaat behaald wordt. Dat neemt niet weg dat er individuele verschillen zijn in het uiteindelijke resultaat. Factoren als de kwaliteit van uw huid en lichamelijke gesteldheid zijn hiervoor mede bepalend. Tijdens een gratis consult geven wij u een eerlijk en realistisch beeld van hetgeen u van onze behandeling mag verwachten.