foto facebook

Hier de antwoorden op de volgende vraag die op facebook vermeld staat: welke rimpels vinden jullie het vervelendst om te krijgen?

A. Fronsrimpels, horizontale lijnen op het voorhoofd  kunnen ontstaan door overactiviteit van spieren. Inspuiten van Botox® zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid verdwijnen. Het effect van een Botox®-behandeling ziet u na 3 tot 10 dagen en houdt ongeveer 3 tot 5 maanden aan.

Ook kunnen de horizontale voorhoofdsrimpels en de fronsrimpel aangepakt worden met hyaluronzuur. Dit is mogelijk als de  oorzaak daarvan ligt in het verlies van onderhuidse vulling. Door het verlies van onderhuids vet en vaak door een bepaalde slaaphouding en mimiek kunnen er diepe verticale en horizontale rimpels ontstaan.  Wanneer er diepe groeven  in het voorhoofd zijn, kan men deze groeven  a.h.w. uitdeuken met een zachte hyaluronzuur.  De mimiek blijft bij deze behandeling behouden.  Het resultaat is direct zichtbaar en deze behandeling houdt ongeveer 1 jaar.

Verticale rimpels door de wenkbrauwen en de horizontale rimpels direct boven de wenkbrauwen kunnen behandeld worden met hyaluronzuur.

B. Kraaienpootjes. Wanneer men sterke mimische spieren ter plekke van de ogen heeft waarbij wanneer men de ogen iets dichtknijpt men veel rimpels ziet, wordt er Botox toegepast. Botox zorgt dat er geen prikkeloverdracht meer plaatsvindt, zodat de huid mooi glad blijft aan de zijkanten van de ogen als men lacht. Ook hier zit u het effect van een Botox®-behandeling na 3 tot 10 dagen en houdt ongeveer 3 tot 5 maanden aan.

Wanneer er  rondom de ogen plaatselijke onderhuidse vetweefsel langzaam verdwijnt of naar beneden zakt, gaat de huid minder strak staan en er vormen zich meer lijntjes rondom de ogen. die doorlopen  over het jukbeen en de wangen . In dit geval is er sprake van volumeverlies.  Door ter plekke van het verslapte hyaluronzuur te injecteren, gaat de huid weer steviger en strakker worden en zullen de rimpels veel minder scherp zijn. De mimiek blijft behouden, het resultaat is direct zichtbaar  en het resultaat blijft ongeveer 1 jaar.

As je  zakjes of wallen onder je ogen hebt en er is niet  sprake van echte wallen, maar eerder van een volumeverlies, waardoor er huidoverschot is ontstaan, kan dit opgelost worden met hyaluronzuurinjectie. Ook jonge mensen hier last van hebben. Dat heeft vaak te maken dat zij van nature platte jukbeenderen hebben.  Door een hyaluronzuur die geen vocht aantrekt in de wangen net onder het oog te injecteren, wordt de wal met rest van het gelaat genivelleerd.

C. Rimpels op de bovenlip kunnen  heel mooi behandeld worden mat hyaluronzuur. Deze rimpeltjes worden ook wel ‘rokerslijntjes’ genoemd, omdat ze vaak ontstaan bij mensen die roken. Maar ook niet-rokers kunnen last krijgen van zo’n ‘plooirokje’. De lijntjes zijn dan het gevolg van teveel zon of erfelijke aanleg of van veelvoudig harsen. Met een dunne hyaluronzuur worden de rimpels een voor een behandeld, zonder dat de vorm van uw lippen verandert.

Afhangende  mondhoeken  geven vaak een trieste, ontevreden uitdrukkingen  laten je er anders uitzien dan je je van binnen voelt. Door met een  waaiertechniek te injecteren met hyaluronzuur kunnen de mondhoeken weer gelift  worden en verdwijnen de afhangende  mondhoeken. Een heel dankbare ingreep die uw gelaat weer een opgewekte en frisse  blik geeft.

 

 

 

 

 

Herfst en UV bescherming

Nadine Gregoire  252

De herfst is een overgangsperiode voor je huid en daarom ook goed om je huidverzorging hierop aanpassen. Je moet nu zowel de schade van de zomer herstellen als je huid voorbereiden op de komende wintermaanden.

UV-straling van de zon is altijd  schadelijk. Oók bij bewolkt weer, óók in de herfst.

Zelfs op een bewolkte dag bereikt 40% van de UV-straling de aarde. Dat betekent dat we altijd bewust om moeten gaan met de zon.

Dus ook in de herfst is het belangrijk je huid goed te beschermen tegen UV-straling. Kies dus altijd voor een huidverzorgingsproduct met een goede beschermingsfactor om huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. De zomer heeft voor plekken en bruine vlekken gezorgd die zijn veroorzaakt zijn door de schadelijke stralen van de zon. Als deze niet worden beschermd, kan je huid na verloop van tijd nog meer beschadigd worden.

De Ultimate W+ BB cream van Mesoestetic is een getinte dagcrème met optimale UV-A en UV-B bescherming die niet alleen in de zomermaanden maar het hele jaar door gebruikt kan worden.

Het uitstellen van een ooglift; Wonderstripes zijn de oplossing misschien wel!

wonderstripes-2

Wonderstripes zijn beautypleisters die ervoor zorgen dat een ooglift kan worden uitgesteld: een pijnloze en super eenvoudige methode. Dat klinkt natuurlijk heel fijn, want we weten dat er veel vrouwen en meiden zijn die het vervelend vinden dat ze overhangende oogleden hebben.

Wonderstripes vinden hun oorsprong in Azië, waar vrouwen dolgraag een meer ronde oogvorm hebben met een zichtbaar ooglid. Ze zijn bereid daar heel veel voor te doen. Corrigerende operaties zijn dan ook heel normaal. Maar voor de vrouwen die dat er nu ook weer niet voor over hebben, zijn deze pleisters ontwikkeld. In Azië zijn soortgelijke pleisters al jaren een groot succes.

Deze stripes geven het effect van een ooglift en corrigeren overhangende oogleden, zonder ingreep van een arts. Je blik ziet er meteen een stuk frisser en opener uit.

Het is wel even oefenen met aanbrengen, want ze moeten precies in de plooi van je ooglid zitten. Je ziet écht een liftend effect! En je kunt daarna gewoon je oogmake-up gebruiken.

Verslapping door afbraak van collageenvezels

Het verslappen van de huid is een normaal en natuurlijk proces. In de loop van de jaren wordt onze huid slapper en verliest elasticiteit. Dat geldt voor de gezichtshuid maar ook voor de lichaamshuid. De verslapping van de huid is een onvermijdelijk proces dat wordt veroorzaakt door de afbraak in de tijd van de collageenvezels (een belangrijk onderdeel van het bindweefsel van onze huid, zie het als een soort lijm die het weefsel bij elkaar houdt). Hoe snel deze afbraak verloopt, is afhankelijk van genetische factoren (erfelijkheid) maar ook van de levenswijze die we erop na houden (de blootstelling van de huid aan de zon, roken, voeding). Verder zijn er bijzondere omstandigheden die extra verslapping van de huid met zich brengen zoals veel afvallen in korte tijd en zwangerschap.

Voorkomen beter dan genezen

Zoals altijd geldt ook in het geval van huidverslapping dat voorkomen beter is dan genezen. Aan huidverslapping ontkomt niemand omdat het nu eenmaal hoort bij het ouder worden maar een gezond voedingspatroon en een adequate bescherming van de huid tegen de zon kunnen het proces vertragen. Zorg er daarom voor dat je gevarieerd eet. Je dagelijkse dieet moet voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten en water bevatten. En beperk de inname van suiker zoveel mogelijk want juist suiker staat erom bekend dat het collageen afbreekt (pas ook op verborgen suikers, lees de ingrediënten op de verpakkingen in de supermarkt maar eens door, ga er maar vanuit dat alles dat op -ose eindigt suiker is). Maak er verder een goede gewoonte van om je huid altijd met een anti-zonnebrandcrème te beschermen (ook in de winter).

 

O2 zuurstofbehandeling voor de huid

Zuurstofbehandeling of oxygen therapie, is de nieuwste trend op het gebied van rimpel bestrijding. Sinds bekend is geworden dat Madonna met zuurstofbehandelingen haar huid jong en strak weet te houden en haar rimpels met deze behandeling tegen gaat, is deze antirimpel behandeling razendsnel in populariteit toegenomen. Hoe werkt het?

Een O2 zuurstofbehandeling voor de huid wordt officieel oxygen therapie genoemd. Met een soort druk-injectie wordt zuurstof onder druk op de huid gespoten, wat overigens geheel pijnloos is. Het is zelfs een zeer prettig gevoel. De huid wordt als het ware diep gereinigd maar ook wordt de buitenste huidlaag, die voornamelijk uit dode huidcellen bestaat, weggepoetst. Zuurstof en andere werkzame stoffen die in serums zitten dringen door deze behandeling in dieper gelegen huidlagen van het gezicht door en geven de huid daardoor een enorm oppepper. Deze behandeling in combinatie met LED licht zorgt ervoor dat cellen sneller herstellen en verjongen. Met een jeugdig uiterlijk, een strakkere huid en minder rimpels tot gevolg. Of het inbrengen van zuurstof in de huid tegen rimpels helpt, is discutabel, maar Madonna zweert erbij en vele beroemdheden met haar. Is de werking van zuurstofbehandeling voor de huid wetenschappelijk bewezen? Er is nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek naar gedaan om dit te bewijzen. De ervaringen van mensen die de behandeling ondergaan, is echter zeer positief. Het wordt vooral als tijdelijke jeugdige boost gezien, vlak voor een optreden of vlak voor een feest. Na de behandeling ziet de huid er namelijk enkele dagen stralend en jeugdig uit.

Een slappe of verslapte huid. Wat zijn de oorzaken en wat kun je ertegen doen?

Het verslappen van de huid is een normaal en natuurlijk proces. In de loop van de jaren wordt onze huid slapper en verliest elasticiteit. Dat geldt voor de gezichtshuid maar ook voor de lichaamshuid. De verslapping van de huid is een onvermijdelijk proces dat wordt veroorzaakt door de afbraak in de tijd van de collageenvezels (een belangrijk onderdeel van het bindweefsel van onze huid, zie het als een soort lijm die het weefsel bij elkaar houdt). Hoe snel deze afbraak verloopt, is afhankelijk van genetische factoren (erfelijkheid) maar ook van de levenswijze die we erop na houden (de blootstelling van de huid aan de zon, roken, voeding). Verder zijn er bijzondere omstandigheden die extra verslapping van de huid met zich brengen zoals veel afvallen in korte tijd en zwangerschap.

Naast specifieke huid verstevigende crèmes die dagelijks en voor langere periodes in de huid zullen moeten worden gemasseerd, zijn er ook andere, meer ingrijpende technieken om huidverslapping te behandelen.

Bij beginnende huidverslapping kan laser uitkomst bieden. Er bestaan verschillende lasertechnieken. In geval van huidverslapping zal de laser diep en lang genoeg in de huid moeten doordringen. Door warmteontwikkeling wordt het herstel en de productie van collageen gestimuleerd.

Ook ultheratherapie wordt steeds vaker toegepast bij huidverslapping. Net als bij andere behandelingen met ultrageluid wordt een applicator op de huid geplaatst en verschijnt er een beeld op het scherm zodat de behandelaar inzicht krijgt in de opbouw van de huid. Daarmee kan worden bepaald op welk niveau behandeling nodig is. Dezelfde applicator wordt vervolgens gebruikt om gefocuste energie af te geven op precies de juiste diepte onder de huid zodat een liftend effect ontstaat. Dit alles zonder de oppervlakte van de huid te beschadigen. Als reactie op de warmte die door de gefocuste energie ontstaat, zal de aanmaak van nieuw collageen worden gestimuleerd.

Voor ernstige verslapping van de gezichtshuid kan een facelift uitkomst bieden.

Voorkomen beter dan genezen

Zoals altijd geldt ook in het geval van huidverslapping dat voorkomen beter is dan genezen. Aan huidverslapping ontkomt niemand omdat het nu eenmaal hoort bij het ouder worden maar een gezond voedingspatroon en een adequate bescherming van de huid tegen de zon kunnen het proces vertragen. Zorg er daarom voor dat je gevarieerd eet. Je dagelijkse dieet moet voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten en water bevatten. En beperk de inname van suiker zoveel mogelijk want juist suiker staat erom bekend dat het collageen afbreekt (pas ook op verborgen suikers, lees de ingrediënten op de verpakkingen in de supermarkt maar eens door, ga er maar vanuit dat alles dat op -ose eindigt suiker is). Maak er verder een goede gewoonte van om je huid altijd met een anti-zonnebrandcrème te beschermen (ook in de winter).

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker die bijna overal in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur is een onderdeel van de glucose bouwstenen en is van nature aanwezig in in het bindweefsel, epitheelweefsel, zenuwweefsel en in de gewrichtsvloeistof .
Welke functie heeft hyaluronzuur in ons lichaam?
Hyaluronzuur is een zeer belangrijk bestanddeel van ons lichaam. Het is essentieel voor een natuurlijke vochtbalans van de huid. Ook speelt hyaluronzuur een zeer belangrijke rol bij het behoud van de elasticiteit van de huid.
De jonge huid heeft het hoogste percentage hyaluronzuur (65%). Door het vasthouden van al dat vocht ziet de huid er dik, vol en egaal uit. Denk aan baby’s en kleine kinderen met hun ronde gezichtjes. Zij hebben een hoog gehalte aan hyaluronzuur in de huid. Naarmate je ouder wordt, daalt het aanwezige hyaluronzuurgehalte. Op de leeftijd van 40 jaar, kan dit al met 50% zijn afgenomen.

Onvoldoende hyaluronzuur of een tekort aan hyaluronzuur in ons ouder wordende lichaam maakt de huid:

• vochtarm,
• droog,
• minder elastisch en minder volumineus

Hyaluronzuur is tevens een belangrijke bouwsteen voor onze gewrichten. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de gewrichten goed gesmeerd blijven en heeft een schokdempende werking. In de geneeskunde wordt bij mensen met artrose daarom regelmatig geïnjecteerd met hyaluronzuur.
Het is ook aanwezig op andere plaatsen, zoals het oog, waar het behalve voor lokale vochtbinding ook voor bescherming van zowel de ogen als het hoornvlies zorgt. Zo bestaat het glasvocht uit 98% water dat aan 2% hyaluronzuur gebonden is.

Wat kan toevoeging van hyaluronzuur d.m.v. injecties in de huid betekenen voor ons uiterlijk?

Naast het feit dat er met hyaluronzuur vochtverlies, rimpels en volumeverlies hersteld kunnen worden, geeft hyaluronzuur ook extra stevigheid en natuurlijke elasticiteit aan de huid. Door speciale injectietechnieken kan het weefsel zelfs als het ware weer gelift worden naar zijn oorspronkelijke positie.
Hyaluronzuur is de meest veilige filler, omdat het hier om een huideigen stof gaat.

Pssssst… Hier komt hét anti-aging geheim!

Nadine Gregoire  381

Wat is nou het beste anti-aging geheim waar ook al op jonge leeftijd mee gestart kan worden?
Het beschermen van je huid en met name je collageen en elastine is heel belangrijk. Daarom is het dagelijks gebruik van een SPF zeker een aanrader.
Wat niet beschadigd raakt door uv-straling, hoeven we ook niet meer te herstellen.
Iedere dag wordt onze huid belast door uv-straling. Ook als het regent, sneeuwt, waait maar tevens wanneer het droog en bewolkt is. De zon hoeft er niet per se voor te “schijnen”. Daglicht is uv-straling. De twee soorten die voor onze huid een probleem kunnen geven zijn de UVA en de UVB.
UVB-bescherming smeert iedereen braaf als hij lekker op het strand gaat liggen en een kleurtje wil krijgen, maar niet wil verbranden. Het beschermt je tegen de zon en voorkomt zonnebrand in de huid.
UVA is de straling die je collageen en elastine aantast. De krimp en samentrekking die je voelt in je huid als je vol in de zon gaat zitten, is de afbraak van deze twee zeer belangrijke factoren in je bindweefsel. Met andere woorden: “Het maakt je oud!”.
Daarom is het zo belangrijk om altijd een SPF, liefst een met beschermingsfactor 50 (ja, je kleurt wel nog hiervan!), met een UVA én UVB-bescherming.
Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Met andere woorden na deze leeftijd krijg je geen “nieuw” collageen meer en moet je het doen met hetgeen je hebt. Bescherm het dus!

Smeer iedere dag een SPF met UV-Shield en voorkom zo dat je huid eerder veroudert dan nodig is.

Huid onder de loep

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De winter komt in zicht en daarmee is het meteen tijd om onze huid even onder de loep te nemen en onze dagelijkse beauty routine bij te stellen.
Allereerst maak je de balans op. Hoe is je huid de zomer doorgekomen? Heeft de blootstelling aan de straling van de zon voor nieuwe pigmentvlekken of andersoortige vlekken gezorgd? En heeft het reeds bestaande vlekken gewijzigd? Iedereen weet inmiddels dat teveel UV-straling de huidcellen beschadigt. Controleer ook sproetjes en haarvaatjes.
Vervolgens moet je niet vergeten om je huid het hele jaar door te beschermen tegen de zon. Je kunt dit in de winter het beste met een getinte dagcrème met een beschermingsfactor ofwel BB-crème doen. ‘s Avonds onderhoud je je huid het beste met een crème op basis van vitamine C. Heb je last van couperose (gesprongen haarvaatjes), kies dan een crème die voor dit type huid geschikt is zodat de haarvaatjes beschermd worden.
Tot slot: Heb je last van melasma, ook wel ‘zwangerschapsvlekken’ genoemd, controleer dan of de vlekken zich hebben uitgebreid of geïntensiveerd. Pas als je niet meer de zon ingaat, is het tijd voor behandelingen die deze vlekken te lijf gaan. Hetzelfde geldt ook voor de behandeling van kapotte haarvaatjes in het gezicht, couperose, of op je benen. Overweeg je om die te laten behandelen (dat kan bijvoorbeeld door middel van laser) wacht dan altijd tot je bruine teint verdwenen is en je zeker weet dat je voorlopig niet meer de zon ingaat.

Zeg het met je ogen!

yummi lashes

Dat je ogen belangrijk zijn voor je totale look, dat weet je vast al.

Je ogen vertellen veel over jou. Daarom moet je ze goed verzorgen zodat jij stralend de dag in kunt kijken.

Het is de droom van iedere vrouw; nooit uitgelopen mascara en ‘s ochtends vijf minuten langer in je bed blijven liggen omdat je geen mascara op hoeft te doen. Met de opkomende trend van wimperlifting (zie : https://www.treatwell.nl/gezicht/heel-nederland/wimper-extensions>) wordt deze droom werkelijkheid. Zonder al te veel moeite bereik je hetzelfde effect als met mascara.

Wat is een wimperlift?
Wimperlifting is een behandeling van je eigen wimpers, zonder valse wimpers aan te brengen. De wimpers worden op een speciale manier gelift en geverfd. Op deze wijze kan elk wimperhaartje behandeld worden. Hierbij wordt mascara en een wimperkrultang overbodig. Wimperlifting is de nieuwste techniek in de beauty branche en is toepasbaar op alle wimpers, op zowel korte als lange. Met deze techniek worden de wimpers verlengd waardoor u en wijder ogende en sprekendere blik krijgt.

Wat is het verschil tussen Wimperlifting en Wimperpermanent?
Een Wimperlift is beslist niet te vergelijken met wimperpermanent. Bij het zetten van wimperpermanent worden er klemmen en/of rollers gebruikt. Door deze methode kan er slechts een gedeelte van de wimpers behandeld worden, waardoor de voeding die aan het einde van de behandeling plaatsvindt, niet goed kan doordringen in de wimperhaartjes. Hierdoor kunt u broze wimpers krijgen en gaan haartjes afbreken.
De Wimperlift daarentegen is totaal niet schadelijk voor uw wimpers!

Frisse blik

Heerlijk om meteen met een frisse blik wakker te worden. Je bent ‘s ochtends in één minuutje klaar, omdat je de wimpers alleen even in model hoeft te borstelen