Acnelittekens? Hyaluronzuur is een fantastische oplossing.

Acne kennen we ook wel als jeugdpuistjes, maar de gevolgen ervan kun je tot lang na je jeugd ervaren. Ernstige of langdurige acne kan flinke littekens achterlaten. Gelukkig kunnen acnelittekens tegenwoordig goed behandeld worden. Relatief onbekend, maar heel effectief is een behandeling met hyaluronzuurfillers. Oneffenheden en deukjes worden zodanig opgevuld dat ze na één behandeling nauwelijks nog zichtbaar zijn.

Acne komt in meer of mindere mate voor bij 90% van de pubers en blijft in 10% van de gevallen tot op volwassen leeftijd een probleem. Acne die flink ontstoken is, laat na genezing soms ontsierende littekens achter. Die littekens kunnen ernstiger zijn als acne te laat of niet goed is behandeld.


Hoe ontstaan acnelittekens?

Of je een litteken overhoudt aan acne is afhankelijk van de ernst van de ontsteking, maar ook van je genen: de gevoeligheid van je huid voor littekenvorming is erfelijk bepaald. Ook de plek van de ontsteking is een factor. Als het litteken op een beweeglijke plek zit, bijvoorbeeld je schouder, dan kan het uitrekken en daardoor zichtbaarder worden. Acnelittekens kunnen voorkomen in het gezicht en op de rug, schouders en borst.

Image title

Soorten acnelittekens

Er bestaan drie soorten; atrofische, hypertrofische en keloïdale acnelittekens. Bij atrofische littekens (deukjes, putjes) is sprake van een afname van collageen en bij hypertrofische littekens en keloïden (verheven, verdikte littekens) van een toename van collageen. Circa 80% van de mensen met acnelittekens heeft vooral atrofische littekens; een minderheid (circa 20%) heeft vooral hypertrofische littekens en keloïden.


Image title


           Behandeling van acnelittekens          

Onderzoeken waarin ernstige vormen van acne werden bestudeerd laten zien dat zeker 40% van de mensen hieraan littekens overhoudt. De impact kan groot zijn: veel mensen met littekens schamen zich hiervoor. Soms ontwikkelen ze zelfs psychosociale problemen. Toch zoekt maar ongeveer een derde van de mensen met acnelittekens behandeling. En dat is jammer, want er bestaan tegenwoordig goede oplossingen voor dit vervelende probleem. Je hoeft hier niet mee rond te lopen.


Image title

Het effect van hyaluronzuur

Er zijn meerdere behandelingen mogelijk, waaronder laserbehandeling en microneedling. Minder bekend, maar zeker zo effectief is behandeling met hyaluronzuurfillers. Onderhuidse inspuitingen met hyaluronzuur zijn hoogst effectief om littekens in het gezicht te verminderen. Met name atrofische littekens kunnen hiermee prachtig gecorrigeerd worden.


Hyaluronzuurfillers bij acnelittekens Nadine Gregoire

Bekijk meer voor-na resultaten van hyaluronzuurfillers


Hyaluronzuur werkt veilig, snel en doeltreffend. Het is een lichaamseigen stof die de huid soepelheiden veerkracht geeft. De transparante gel vult leemtes op en trekt vocht aan, zodat de huid strakker gaat staan. Hyaluronzuur kent diverse toepassingen, maar is als filler ideaal om (acne)littekens in het gezicht te verminderen.

Zowel oppervlakkige als diepe littekens

Tijdens een behandeling wordt met behulp van strijklicht elke oneffenheid, deuk of krater in de huid zichtbaar gemaakt. Zowel oppervlakkige als diepere littekens kunnen worden aangepakt. Elk litteken wordt opgevuld met hyaluronzuur en zo met de omringende huid genivelleerd. De littekens worden als het ware uitgedeukt. Na de littekenbehandeling zijn ze niet of nauwelijks meer zichtbaar.  


Image title

Verschil met andere behandelingen  

Het verschil met laser- en microneedlingbehandelingen is dat deze technieken vooral geschikt zijn bij kleine littekentjes, putjes en poriën. Lasers volgen als het ware het huidoppervlak en nivelleren minimale verschillen in de huid. Door de gecontroleerde beschadiging die via deze methodes plaatsvindt, wordt extra collageen aangemaakt, waardoor kleine putjes en poriën van binnenuit worden opgevuld. 

Direct resultaat

Deze methodes zijn minder effectief bij grotere littekens en kratertjes ten gevolge van acne. Met hyaluronzuur kunnen ook diepere acnelittekens in het gezicht en atrofische littekens ten gevolge van verwonding behandeld worden. Het hyaluronzuur wordt heel precies aangebracht in de littekens, zodat deze weer gelijk lopen met het normale huidniveau. De littekens zijn daarna drastisch verminderd. Het resultaat is direct zichtbaar, na één behandeling. 

 

Welk resultaat mag je verwachten?  

Omdat hyaluronzuur zo precies te doseren is, kan de kleinste oneffenheid worden aangepakt. Na de behandeling is er geen downtime; je kunt meteen je dagelijkse bezigheden hervatten. Het effect van een littekencorrectie met hyaluronzuurfillers blijft circa 12-18 maanden zichtbaar. Bij een volgende behandeling is meestal minder product nodig, waardoor vervolgbehandelingen minder prijzig zijn. Inspuitingen met hyaluronzuur kunnen zonder problemen herhaald worden.  

Het injecteren van het hyaluronzuur moet uiteraard technisch perfect gebeuren. Met haar jarenlange ervaring is dit aspect bij Nadine Gregoire in vertrouwde handen. Zij staat bekend om haar subtiele werkwijze en oog voor detail. Nadine is zodanig gespecialiseerd​ dat klanten van heinde en ver komen voor deze aanpak.


Welke littekens kunnen niet behandeld worden?

Littekens die op de huid liggen, kunnen niet gecorrigeerd worden met hyaluronzuur. Ook littekens die heel scherp afgebakend zijn en waarbij de huid in het litteken zelf glazig is, kunnen niet behandeld worden. Dit is vaak het geval bij littekens door waterpokken. Ook te diepe gaatjes in de huid kunnen niet aangepakt worden. Er moet een bodem zijn om het litteken te kunnen uitdeuken. 

Je acnelittekens laten behandelen?

Voorafgaand aan de behandeling vindt daarom eerst een intake plaats of worden foto´s gevraagd. Zo kunnen we bepalen of jouw littekens wel of niet te behandelen zijn. De prijs is afhankelijk van de diepte en grootte van je littekens én het aantal littekens. Tijdens de intake krijg je een exacte prijsopgave.

Hyaluronzuurfillers bij acnelittekens Nadine Gregoire

Klik hier om een afspraak te maken