Hyaluronzuurfillers: 10 populaire toepassingen


Hyaluronzuurfillers

10 populaire toepassingen

 

 

Hyaluronzuurfillers zijn ongekend populair en dat is niet voor niets. Het lichaamseigen hyaluronzuur werkt veilig, snel en doeltreffend. Volumeverlies en tekenen van huidveroudering in het gezicht worden zo héél efficiënt aangepakt. Bij Nadine Gregoire-Perfect Skin werken we met verschillende technieken en soorten hyaluronzuur, afhankelijk van het doel. Hier zijn tien populaire toepassingen van hyaluronzuurfillers, van sommige heb je misschien nog nooit gehoord.

 

 


 

1. Verzachten neuslippenplooi

 

Eén van de tekenen van veroudering van een gezicht is het verdiepen van de neuslippenplooi: de lijn die loopt van de neushoek naar de mondhoek. Met het ouder worden van de huid en door jarenlange mimiek verdiept deze plooi zich. De huid verliest stevigheid en elasticiteit, waardoor onderhuids vetweefsel omlaag zakt. Hierdoor ontstaat een diepe plooi die het gezicht een vermoeide uitstraling geeft. Zo´n diepe neuslippenplooi is eenvoudig te verzachten door een zacht, flexibel hyaluronzuur te injecteren. Dit gebeurt met zowel een verticale als een horizontale vultechniek waarbij ook de wangen meegelift worden.

 

Image titleImage title  

2. Vollere lippen

 

Lippen zijn een opvallend gezichtskenmerk en medebepalend voor de aantrekkelijkheid van je gezicht. Als jij het mooi vindt om volle(re) lippen te hebben, dan kan dat met hyaluronzuur. Het voller maken of opspuiten van lippen die van nature smal zijn, gebeurt met een speciaal soort hyaluronzuur. Het opvullen kan heel subtiel, maar ook zichtbaarder. Ook kunnen fillers asymmetrische of scheve lippen corrigeren. Een professionele behandeling zorgt voor mooie, natuurlijke lippen die passen bij je gezicht. De behandeling moet met grote precisie uitgevoerd worden en de verhouding  van de bovenlip tot onderlip moet kloppen. Meteen na de behandeling zijn je lippen voller. Je ziet onmiddellijk resultaat.

Image titleImage title  

3. Weer een frisse oogopslag

Wallen, rimpels, donkere en diepe kringen, vetkussentjes en zakjes onder de ogen zijn allemaal het gevolg van volumeverlies en verslapping. Ze geven het gezicht een vermoeide uitdrukking. Vaak is er geen sprake van echte wallen, maar van volumeverlies, waardoor huidoverschot ontstaat. Ook jonge mensen kunnen hier last van hebben. Dat heeft te maken met de (platte) vorm van je jukbeenderen. Goed nieuws is dat ook het ooggebied prima te behandelen is met hyaluronzuur, al is dit gebied zeer delicaat, met moeilijke anatomie voor een filler. Daarom gebruiken we in het ooggebied een speciale filler: Teosyal Redensity II, de eerste en enige injectable ter wereld die speciaal is ontwikkeld voor behandeling van volumeverlies in de gevoelige oogomgeving. Het injecteren van hyaluronzuur moet altijd technisch perfect gebeuren en zeker rond de ogen. Ook de vormgeving is belangrijk: het is een wijze van beeldhouwen. Alles is gericht op natuurlijk resultaat, zonder over-accentuatie.

Image titleImage title  

4. Kaaklijn verstrakken

 

Het is een bekend verschijnsel: naarmate we ouder worden, gaan de wangen en kaaklijn uitzakken. Er ontstaat een verslapte kaaklijn. De jeugdige uitstraling verdwijnt.  Fillers met hyaluronzuur zijn ideaal voor het reconstrueren van de kaaklijn. De fillers pakken niet alleen de verslapte huid aan, de contouren worden als het ware opnieuw geshaped. Dat geeft een duidelijke verbetering in de vorm van je kaaklijn. Een Lower Liquid Facelift is een kaaklijncorrectie van het onderste gebied van je gelaat richting de kaak. Een stevig hyaluronzuur wordt hier in een waaiervorm ingespoten, terwijl de hartvorm van het gezicht behouden blijft. Ook in de kaaklijn richting oor en in onderste deel  van het mondhoekgebied wordt een stevig hyaluronzuur geïnjecteerd, waardoor de kaaklijn op de juiste plekken weer stevigheid krijgt. Het verslapte deel in de kaaklijn is hierdoor optisch minder prominent aanwezig. Na de behandeling is de kaaklijn strakker en mooier gedefinieerd. Het resultaat is direct zichtbaar.

Image titleImage title  

 

5. Littekenbehandeling

 

Je denkt er misschien niet meteen aan maar hyaluronzuurfillers zijn heel geschikt om (acne)littekens in het gezicht te verminderen. Met name atrofische littekens (putjes die hol of ingedeukt zijn) in het gezicht kunnen heel goed met hyaluronzuurfillers gecorrigeerd worden. Met behulp van strijklicht wordt elke oneffenheid, deuk of krater in de huid duidelijk zichtbaar gemaakt, waarna elk litteken wordt opgevuld met hyaluronzuur en met de huid genivelleerd. De littekens worden als het ware uitgedeukt. Hyaluronzuur is zeer precies te doseren, dus de kleinste oneffenheid kan goed worden behandeld.

 

Image titleImage title  

 

 

6. Verzachten marionetlijnen

 

Dit is een heel dankbare ingreep die je gezicht meteen een opgewekte en frisse blik geeft. Afhangende mondhoeken of marionetlijnen geven vaak een trieste, ontevreden uitdrukking. Hierdoor zie je er anders uit dan je je van binnen voelt. Hyaluronzuurfillers zijn ideaal om deze marionetlijnen te verzachten of zelfs verwijderen. Door hyaluronzuur in een waaiertechniek in het gebied van de mondhoeken te injecteren worden deze gelift en verdwijnen de afhangende mondhoeken. Nadine is gespecialiseerd​ in deze techniek. Klanten komen van heinde en ver voor deze behandeling.

 

Image titleImage title  

 

7. Wenkbrauwlift

 

Stoor jij je aan je​ afhangende wenkbrauwen? Een wenkbrauwlift met hyaluronzuur is een betrekkelijk eenvoudige ingreep, die binnen een uur, dus zonder operatie kan plaatsvinden. Als de wenkbrauwen neerwaarts lopen en het gebied van  het voorhoofd boven de wenkbrauw wat hol loopt, dan is een lichte wenkbrauwlift mogelijk door in de wenkbrauw en erboven een heel zacht hyaluronzuur te injecteren. Meteen na de behandeling is het resultaat zichtbaar.  Het effect van een wenkbrauwlift met hyaluronzuur blijft circa 12-18 maanden zichtbaar. Daarna kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

 

Image titleImage title  

 

 

 

8. Liquid facelift met beautification

 

Beautiphication is de allernieuwste aanpak van een liquid facelift van het gelaat. Tijdens deze behandeling wordt een technisch hulpmiddel gebruikt: een meetinstrument dat de ideale verhoudingen volgens de gulden snede (Phi: 1,618) aangeeft. Leonardo da Vinci gebruikte Phi al in zijn kunstwerken, maar ook voor het gelaat en lichaamsverhoudingen geldt deze standaard. Het meetinstrument geeft feilloos aan welke delen van het gelaat met elkaar in evenwicht moeten komen. Daarna wordt een behandelplan uitgetekend om het gezicht te vormen naar z’n beste verhoudingen. Met het injecteren van hyaluronzuur op de juiste plekken wordt het gezicht subtiel gevormd naar dit universele schoonheidsideaal. De schoonheid van het gezicht wordt gemaximaliseerd door het herstel van symmetrie, proporties, harmonie en evenwicht.

Een aantal veel voorkomende verhoudingen in het gelaat zijn:

• De ogen zitten op het midden van de verticale as van het gezicht.

• Het hoofd kan in 3 delen worden gedeeld. Van de bovenkant tot de wenkbrauwen, van de wenkbrauwen tot het puntje van de neus en van het puntje van de neus tot de kin.

 • Het gezicht is ongeveer even groot als een hand.

 • De afstand tussen de ogen is gelijk aan de breedte van één oog.

 • De afstand tussen de hoek van de mond en de hoek van het oog is gelijk aan de lengte van het oor.

 • De breedte van de neus is gelijk aan de breedte van het oog.

 • De breedte van de mond is gelijk aan de afstand tussen de pupillen.

Image titleImage title  

 

9. Hamsterwangen verwijderen

 

Bij hamsterwangen denk je waarschijnlijk aan dikke of bolle wangen. In cosmetisch jargon gaat dit juist over slappe of hangende wangen. Hamsterwangen ontstaan door een verslappende kaaklijn: de wangen worden slap waardoor de stevigheid en elasticiteit van het gezicht afneemt. Dit is meestal een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces, maar ook volumeverlies, botverlies en vetweefselverlies kunnen oorzaken van een slappe kaaklijn zijn. Hierdoor zakt de huid naar de kin en ontstaan hamsterwangen. Dit zorgt voor een oudere uitstraling. Vervelend, zeker als je nog helemaal niet oud bent. Door de wangen op te vullen met zacht, flexibel hyaluronzuur, komt er weer meer spanning op de huid en zullen rimpels zachter worden. Tevens wordt er met een stevige hyaluronzuur voor en achter het verslapte deel ( hamsterwangen)  van de kaaklijn geïnjecteerd. Dit gebeurt in één behandeling.  Meteen na de behandeling is het resultaat zichtbaar.

Image titleImage title  

10. Neuscorrectie

 

De vorm van de neus is een belangrijk facet van het gezicht. Een kleine neuscorrectie geeft vaak een grote verbetering van het uiterlijk. Ben je niet tevreden over je neus en denk je over een neuscorrectie? Fillers met hyaluronzuur zijn ideaal voor het corrigeren van bijvoorbeeld indeukingen in de neusbrug of neusrug. Het is een ideale manier om een neuscorrectie zonder operatie te realiseren. Op bepaalde punten waar indeukingen in de neusbrug of neusrug zichtbaar zijn, injecteren we kleine hoeveelheden hyaluronzuur.  Deukjes worden zodanig opgevuld dat ze na één behandeling niet meer zichtbaar zijn. De kromming van de neus wordt op een subtiele wijze genivelleerd, waardoor de neus rechter lijkt.


Image titleImage title